Resident Evil 5

Spenderade hela kvällen och natten igår med Resident Evil film- och spel marathon.
Efter en stunds tvekan så blev även jag en av ägarna till RE5 (för ps3, förstås). Kändes inte rätt att ha de andra spelen och inte det senaste, men jag var orolig över att bli besviken eftersom alla snackar om hur otroligt bra spelet är. 

Min åsikt: 

Ja, RE-spel i all ära, den höll formen, grafiken var självklart något gudomlig och upplägget var riktigt bra gjort.
Egentligen så fann jag bara två saker som jag inte var helt nöjd med:

1. Lickers.
Jag har försökt komma fram till varför jag blev så besviken och det verkar helt enkelt var att mystiken är borta. I 5an sitter du som på nålar när du hör de välkända ljuden, fram tills du ser dem framför dig. Då rasade allt. Den bra grafiken dödade känslan om dessa fasansfulla djur som tidigare kallats Lurkers. De såg inte lika mystiskt läskiga och vidriga ut längre.
Dessutom var de onaturligt lätta att döda.
Fortfarande, till denna dag, så ökar min puls något galet när jag måste slåss mot dessa i 4an, men så var inte fallet här, vilket var rätt synd.

2.  Att uppnå 100%. Jag är en av de där spelarna som inte är helt färdig förrän Allt är uppgraderat, Alla troféer och allt bonusmaterial är fixat. När jag räknade ihop antal poäng och cash man behöver för att uppnå just detta, så insåg jag att speltiden kommer vara galet lång.  Visst, det finns många olika sätt att uppnå dessa poäng (tacka fan för det), men efter en stund vill man ta en paus, och då hamnar allting lätt i glömska.
Eller så tröttnar man. Visst kan man älska ett spel så mycket att man kan gå igenom den 10.000 gånger, men efter 10.001 så börjar det nog kännas lite travelt.

Men alla RE-fans, hata mig inte nu, 5an e fortfarande helt klart godkänd och över förväntan. De följer storyn och har inte glömt historian från de tidigare spelen (Även om jag irriterade mig helt galet på att Jill plötsligt var blond. Å andra sidan så var hon som spelade Jill i filmen helt fel för rollen också. De borde tänkt på henne lite mer än som en bi-karaktär.). Allt i allt var det ett riktigt bra jobb.


(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Vi syns på stan.

Kommentarer
Ditt namn: M i c k a

re5 är käääärlek ;D jag är skogstokig i det. :D när skaffade du det?

2009-04-22 @ 17:28:33
URL: http://annamariamikaela.blogg.se/
Ditt namn: M i c k a

Fan vad ballt :D vi har spelat i 70 timmar tror jag det va :P

2009-04-23 @ 12:28:37
URL: http://annamariamikaela.blogg.se/

Skriv en rad eller tre:

Namn:
Lägg mig på minnet?

E-postadress: (vår hemlis)

URL/Bloggadress:
Vad tänker du på?:

<> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <>
Trackback
RSS 2.0