Twilight-serien

Dagens datum: Torsdag 26 mars 2009
Låt just nu:  Nobuo Uematsu - "Other World"

18.14

Har du någonsin fastnat så mycket för en bok att efter två dygns sömnlöshet går du och lägger dig innan midnatt med tanken på att läsa ett kapitel eller två innan du somnar? 
Om du har det, slutade det med att boken plötsligt var utläst, det var ljust ute och klockan visade halv åtta på morgonen, utan att du lagt märke till hur tiden flygit? 

Det hände mig inatt.

Som många andra har jag fastnat för Twilight-serien som jag min vana trogen läser på engelska.
(Inget kommer få mig att ändra uppfattning om hur originalen är bättre än översättningarna)
Under natten i fråga var det "New Moon" som tog all min uppmärksamhet och nattsömn. Det var många år sedan jag fastnat för en bok så starkt. Stephenie Meyer  är fantastisk på att beskriva känslor och jag har växlat mellan att skratta högt och gråta floder fler gånger än jag kan räkna.

Det är sådana här ögonblick som jag blir om möjligt mer övertygad om att verkligheten är överskattad, böcker och spel ger så mycket mer. 
Jag skiter fullkomligt i att vampyrer inte finns på riktigt, att aeons inte kan trollas fram med lite viftande på en stav eller att magi är högst begränsat.
För i mina världar finns det överallt och Ingen kommer någonsin att kunna ta det ifrån mig.


Insomnia

Dagens datum: 24 mars 2009
Låt just nu: 250kg kärlek - "Hellre en rund hund än en platt katt"

16.34

Gaaaawd, jag måste uppdatera min bloggdesign -.-  Aja, det kommer väl energi till det också så småningom.

Jag undrar förresten ifall någon kan definiera ordet "sova" för mig, för jag verkar göra det helt fel
.  Det fungerar liksom inte för mig, jag bara ligger där och fascineras över hur trött jag kan vara och ändå ligga sömnlös.

 Jag gav upp till slut och läste färdigt Twilight, började på  New Moon, sydde färdigt detaljerna på mina byxor (Min lärare kommer få en chock, haha)  och satte mig och nostalgi-spelade på ps2an. 
Måste till slut ha slocknat runt nio, för jag vaknade av att Oku satte sig på golvet vid soffan strax efter tio och undrade oroligt ifall jag var sur på honom eftersom jag inte sov i sängen.
Nu hade jag faktiskt informerat honom runt fem om att jag inte kunde sova och tänker stiga upp, men som jag nämnt förr, vi kan ha hur långa konversationer som helst när han sover, han minns bara ingenting efteråt.


Imorgon drar Oku till Finland och jag blir ensam i några dagar. Jaha, liksom.
Vad ska jag hitta på då? 
....Och vad fan ska jag äta?!

Kanske får låsa in honom i köket tills han har lagat tillräckligt med mat för att jag ska överleva, jag menar, som min pojkvän så borde det vara hans ansvar.Vi syns på stan.

Jag spelar.

Jag spelar, det är vad jag gör.
Alltid och hela tiden.
Jag spelar tv-spel,
jag spelar sociala spel.
Jag spelar alltid någon annan.
Någon som inte är jag.

Vårvärme

Dagens datum: Tisdag 17 mars 2009
Låt just nu: Crossfade - "Colors"

15.57

Ligger i soffan halvt död. 
Dagen var väl hyfsad, tog mig till skolan, sydde ett par byxor men hade varken inspiration eller blixtlås, så jag får fortsätta på  torsdag. Sket i lunchen eftersom jag inte var hungrig. -MISSTAAAAAAAAAKE-  Vi halv två började jag bli illamående och svimfärdig, men trög som jag är så tog det en timme innan jag insåg att det inte kommer gå över förrän jag käkar, så jag gav upp skolan för dagen.

Gick till Buddy (djurbutik) och köpte lite grejs till råttorna. Fick fyra påsar smakprover för en ny råttmat också som de vill att jag ska prova och sedan berätta ifall det godkänns eller inte.
Jag "glömde" berätta att mina råttor är långt ifrån kräsna, jag menar, gratis är gott ;P

Förresten!
Lägenheten är äntligen färdigfixad, det går inte att beskriva den underbara känslan av att kliva in genom dörren och mötas av en städat och snyggt hem. Älsk ska vara borta hela kvällen på möte och träning, såååå....
Nu du Mickan, nu ses vi äntligen på LBP igen! (Jag vet att du har saknat mig (; )

Micron kallar, dags för maaaaaaaat! (Färdiglagat ftw!)

Vi syns på stan.

Söndagssol.

Dagens datum:  Söndag 15 mars 2009
Låt just nu: AFI - "Love like Winter"

18.31

Vaknade 13.37 idag med solen i ögonen och ett leende på läpparna.
Älsk låg tätt intill, hade ännu en gång snott min kudde under natten. Läste en stund innan jag gick upp och möttes av översociala och superpigga Annabelle och Lilla Grå som med glädje klättrade ur buren för att leka.

Idag var en sådan dag som ingenting kan gå fel, så äntligen fanns både lust och energi till städning. Inte mycket kvar förrän allt äntligen är färdigt. Mitt skrivbord/syhörn är ordnat för första gången på över ett år, så snart kan jag börja sy färdigt allt som påbörjades ett bra tag sedan.

Jag vill ha vår nu, snön kan gå ta sig någonstans.

Vi syns på stan.

Tillökning i familjen.

Dagens datum: Lördag 14 mars 2009
Låt just nu:  Alaska - "Perfect View"

23.03

Jaha, så två har blivit fyra, till slut.
Älsk känner sig lite underminerad som enda killen i vår lilla familj, men det får han ta. (;
Nu snackar jag om mina bebisar, kärlek vid första ögonkastet
Mina råttor.
(Mamma, läser du det här så vill jag påminna om att jag är 21 år och har två råttor och inte är en elvaåring med en sibirisk tiger, så slappna av, det kunde varit värre.)

Namnförslagen flyger runt i hela rummet, allvarligt, jag håller på drunkna i Post-Its. Ett namn är fastställt hittills: "Lilla Grå".
Den andra får fortsätta vara okänd en liten stund till. 

Vildtjejen utan namn och Lilla Grå.
Namnförslag?
(Fler bilder finns förresten på min bilddagbok den 14 mars)
__________________________________________________________________________

UPDATE!


Vildtjejen heter numera Annabelle.<3

Vi syns på stan.

Funnit rytmen.

Dagens datum: Fredag 13 februari 2009
Låt just nu:  Pink - "So what"

13.04

Sådär, Allt är lite bättre igen.
Eller ja, lägenheten ser fortfarande ut som testfält för bomber, men kaoset blir lite mindre varje dag.
Ska träffa Engel idag (Ja, jag råkar känna en Ängel i Sverige och en Engel i Norge) och ta en fika, springa till Apoteket och snacka allmänt tjejsnack.

Jag fattar inte hur jag missat sådant tidigare, Tjejsnack. I hela mitt liv har jag haft en känsla av att det enbart handlar om att snacka folk bakom ryggen, klaga på allt och vara allmänt gnälliga. Så jag har hållit mig utanför.
Men så är det ju inte! Eller så kanske det bara inte är så för att jag tjejsnackar med en 28årig advokat, någon som faktiskt har vettiga saker att säga.


Engel, Thea, jag, Älsk och Tom.

Det var förresten inte förrän igår som Älska insåg hur många anteckningsböcker jag faktiskt äger, för att inte tala om min något morbida samling av konstiga småfigurer som just nu ligger lite överallt i lägenheten.
Men heeey, så är det att bo med mig. Jag menar, jag klagar ju inte på att hans kameragrejer som ligger överallt.

Vi syns på stan.

Pling!


Snön fortsätter falla i Oslo, så även i Stockholm har jag hört.
Jag fortsätter sysselsätta mig med sånt som aldrig blir färdigt. Försöker övertyga mig själv om att när allt äntligen blir klart kommer jag få sitta med en varm kopp té under en filt och spela tv-spel eller sitta vid symaskinen och göra det jag vill. 
Som det är nu vet jag inte ens var symaskinen är någonstans.

Jag vill så jävla mycket.

A smaller setback.

Dagens datum:  Onsdag 11 mars 2009
Låt just nu: Nickelback - "You remind me"

16.34

Okej, så jag mår inte allt för bra just nu, men det är lugnt.
Ett litet sammanbrott kan inte hindra mig allt för länge. 
Det är ganska svårt att förklara hur allt känns, nio års erfarenhet gör ingen större skillnad direkt.
Men jag är här, jag ler och jag gör mitt bästa.
Vad nu det är.

Det känns som att jag befinner mig i en bubbla ungefär, där alla tankar är en smörja och jag kan glömma bort att andas om jag inte tänker på det hela tiden. Vissa dagar är lättare än andra och ibland märker jag inte av det alls, men det kommer alltid tillbaka.Vi syns på stan.

Levnadstecken.

12.57

Frukta ej, jag lever än!
Springer bara runt på äventyr. <3

Vi syns på stan.

UM i Norge.

Nyss hemkommen med en öm högerarm efter ett besök på UM i Oslo, vilket är så jävla mycket bättre än dem jag varit på i Sthlm. Bara dåliga erfarenheter där. -.-

Fick i alla fall äntligen tummen ur arslet och bytte ut min gamla p-stav mot en ny (bara sådär ett år ochen månad för sent (; ). Fick en underbart snäll läkare som snackade om piercingar, var imponerad att jag som var livrädd för nålar och ändå lyckats pierca nipples som gör så jävla ont. 
Otroligt skrattglad och energisk var hon och blev superlycklig när hon fick visa upp hur p-staven hon dragit ur min arm såg ut ^^ 
Stort hjärta till henne <3

Nu sitter min arm och småvärker när bedövningen har släppt, fast jag klagar inte, det kommer kännas mycket värre imorgon. xD 
Som belöning till mig själv gjorde jag av med 446:- på bokrean (Jag Älskar att det ligger en bokhandel precis vid min busshållsplats. Perfekt sysselsättning när det är 9 minuter innan bussen kommer)  

Nej för fan, nu har jag bättre saker för mig.
Vi syns på stan.

Mars.

Dagens datum: Söndag 1 mars 2009
Låt just nu: Godsmack - "I stand Alone"

17.39

Söndag, helt okej.
Vaknade på superbra humör idag, ser fram emot skolan nästa vecka och hela kommande månaden faktiskt. ^^ Bara sy sy sy på eget ansvar (Jag slipper med andra ord lärare som stirrar över axeln på mig och undrar varför jag antingen ligger så långt efter eller före alla ndra i klassen). Jag får göra saker i min takt och på mitt sätt. (:

Städningen i lägenheten pågår annars för fullt. Eller ja, vi försöker i alla fall. Too much stuff and too little time and space, typ.
Jag har även fått en mindre besatthet över tv-serier, något som gör det omöjligt för mig att gå in i filmbutiker över huvudtaget pga alla säsong-boxar.

Ja, människor, intressantare blir det inte idag.
Eller jo, just idag har jag faktiskt bott här i oslo i ett och ett halvt år. Jag ångrar ingenting.

Vi syns på stan.

RSS 2.0