Hårbilder och Partyhelg.

Måndag

Okej, nu äntligen börjar jag känna mig lite mänsklig igen efter lördagens fest. Jag har nog aldrig varit så bakfull i hela mitt liv! Det var inte det lättaste att lyckas ta sig hem igen på söndagen, åksjuk som jag blir. (Det är en jävligt dålig kombination det där, med åksjuka och spyfobi...)

Här är i allafall bilderna som utlovat:


Jag var nog inte i mitt nyktraste tillstånd, haha.


Stort hår! Råttorna försökte bygga bo bakom min nacke.

Annars flöt festen på som alla andra fester gör. Massa roligt folk, man skrattar som en galning åt egentligen ingenting och spelar pinsamma fyllespel. Fördelen med mina vänner är att de är lika skumma som jag, så hur pinsamma sanningar som än kommer ut så har de minst lika roliga historier själva.
"We are Friends Forever (because you know too much)"

Katt

Myskväll

Lördag

Fredagen var väldigt upp och ner, men när jag väl fick ordning på alla tankar så lugnade det ned sig. Min underbara (men nästan helt blinda) granne kom över med sin snubbe för att hjälpa mig sätta i dreadsen(ja, bilder kommer imorgon, jag LOVAR!), så vi placerade oss framför "vardagsrums"-spegeln (Den spegeln står egentligen varsomhelst det finns plats, vilket just nu är vardagsrummet) medan killarna fick låna ps3an för en stund.
Vid tio-tiden var vi klara och jag och Oku tog oss lite kvällsmat innan vi parkerade oss i soffan och bara myste till tusen med té och pepparkakor.

Jag ser ut som en jävligt snygg golvmopp.
Oku ser inte längre ut som en orakad hippie.
Jag blev jättestressad när jag insåg att vi inte äger något julpynt alls.
Jag är jäkligt trög som inte insåg det förrän nu.

Inflyttningsfest hos Thea imorgon, Tjipp!

Katt

Bara massa kaos.

Fredag

Man får fan rabies av mindre....

Katt

Nattmusik

Fredag

Nattmusik när sömnen är för långt borta...

Katt


Uppryckning!

Onsdag

Klockan har passerat fem och jag är less på vara ledsen.
Så jag bestämde mig för att må bättre, ingen idé att gråta över något jag inte kan göra något åt. Dags att tänka positivt osv...
Och tro det eller ej, men det funkade. Positivt tänkande For The Win!



FÖRRESTEN!
Igår träffade jag och Oku K2 för en kaffe i stan och plötsligt slänger hon upp en kartong på bordet. En MIXER!!!
Det är en förlovningspresent från henne och hennes mamma och precis vad jag velat ha i sådär tusen år! Äntligen kan jag göra mina egna smoothies (för att bli lite hälsosam) och milkshakes (för när jag inser att jag aldrig äter nyttigt ändå) och andra drinkar.
OCH DEN ÄR RÖD!  Seriöst, jag är helt galet lycklig och Oku... ja, han klagar inte han heller, haha.

Nu ska jag fortsätta hålla humöret uppe genom att städa lägenheten och dansa till ny musik i iPoden medan Oku är och handlar.



Om du når botten, kom ihåg att det kunde varit värre:
Någon kunde ha gett dig en spade.

Katt

Orolig känsla

Tisdag

Gaaah, i fyra timmar var allt okej. Ifyra timmar såg jag inte på klockan och slapp tänka.
Men nu sitter jag här igen, mindre än elva timmar kvar innan mötet imorgon. Jag ser verkligen inte fram emot det här. Jag har inte fått tag i allt jag behöver heller, känner på mig att de kommer behandla mig som alla andra. Fan fan fan...
Imorgon blir inte rolig.

Katt

Det försvinner inte av sig själv.

Tisdag

Idag är en av de där jobbigare dagarna. De som bara är komplikationer,komplikationer,komplikationer.
Allt känns tungt och jag har ingen som jag kan snacka med det om. Eller, det är mer jag som inte vill snacka om det. Jag hatar att visa svagheter, men alla har väl sina mindre lyckade dagar ibland...
Jag vet bara inte hur jag ska lyckas ta mig genom det här utan att falla i bitar.

Alla är upptagna med sitt och det sista jag vill är att tränga mig på eller oroa någon annan, men det finns en sak som irriterar mig något galet:

Tydligen finns det en regel som säger att så fort jag skaffat pojkvän och lyckats få lägenhet så ska jag vara världens lyckligaste människa. Jag förlorade min rätt att vara nere och ha de problemen jag faktiskt fortfarande har. Något som funnits där sedan jag var tolv år gammal gills inte längre för att "Du har pojkvän och lägenhet, du fattar inte alls hur det känns".
Och hur fan ska jag känna då?
Jag är otroligt tacksam för det jag har, något att hålla fast vid, något som håller mig över ytan. Jag kämpade för det jag har, jag tog mig hit på egen hand och jag har jobbat hårt för det.
Hade någon berättat det här för mig när jag var sjutton så hade jag skrattat ihjäl mig och sedan undrat vilken glädje de finner i att ljuga för mig.
Men att lyckas ta stapplande steg framåt är inte detsamma som att vara lycklig. Ni snackar om det som om jag fått en lobotomi och allt från förr upphört att existera. Det har det inte. Det var ingen tonårsfas, det är På Riktigt.

Vad ni säger är följande:
Om man inte klagar så har man inte några problem som ens kan jämföras med era egna.
Om man har pojkvän så upphör alla tidigare nämnda problem att existera.

Ni är förihelvete sanslösa, gå och slå er själva med något hårt.


Katt

Undercut

Måndag

Fotografen är på jobb och jag sitter ensam och rastlös utan möjlighet at sova. Har gjort det mesta som inte involverar att sitta still, så som städat, dansat, gjort armhävningar... Jag har till och med bäddat sängen, sådär lagom poänglöst efter midnatt, haha.

Tanken var egentligen att jag inte skulle ta någon bild på min undercut förrän jag satt i dreadsen, men av världsliga orsaker så kommer inte det ske förrän tidigast onsdag. Då inser jag att, "heeey, med min skumma cam så ser man inte att jag har typ två cm blond utväxt i mitt annars blåa hår!" Så jag bjuder på taskiga web-pics ändå. :P


Tadaaa!  Glada nu? (Mitt öra ser skumt ut O.o)


Ni får en övertrött mitt-i-natten-fejja också, när jag ändå är igång.

Lägg märke till hur mina ögonbryn suddats ut som fan och ser ut som att jag inte har några på riktigt. The eternal curse to the natural blonde, I tell ya.

Katt

Impulsiva frisyrer

Lördag

Det är inte ovanligt att jag agerar impulsivt när jag har tråkigt och nu har jag gjort det igen.
Mitt hår är det jag tröttnar på oftast, jag har alltid gått efter mottot "hår växer" så det finns inte många färger eller frisyrer som jag inte haft. Nu valde jag att göra en undercut, jag rakade av mitt underhår, alltså.
Eller... Jag bad Oku hjälpa mig. Stackaren var mer än lite nervös, så helt jämnt blev det inte, men jag är nöjd.
Han gillar också resultatet, vilket är ett stort plus förstås. <3

Blir ingen bild nu eftersom jag ska rusa iväg till grannen snart, men kanske någon gång nästa vecka.

Ha en kul lördagskväll, folkens, det ska i alla fall jag. (:

Katt

Oväntad energi

Fredag

Från ingenstans får jag plötsligt en impuls om att vara produktiv och göra något vettigt, det var ett tag sedan sist.
Så jag sätter i gång att rensa datorn, helt galet vad mycket crap jag lyckas samla på mig.
Åh, shit..... 
Hur Faaan har jag lyckats få ihop 6024 bilder?!?  
HUR MÅNGA GIG LÅTAR??

Shit.... Det här kommer nog ta en stund.

Nu fick jag i alla fall svar på varför min dator inte varit så samarbetsvillig på sistone.

Katt

vanligt skumt.

Fredag

Jag har ju lovat att skriva det här när jag har skumma drömmar, så även om jag inte minns några detaljer så platsar nattens dröm helt klart.

Jag minns lesbiska aliens, folk som har sex i spindelnät, en hiss som gick upp till ett rymdskepp, att jag kunde inte bestämma mig om jag ville ha glass med sjokladsås eller kolasås, Min ex-pojkväns styvfarsa som envisades med att köpa mig en hel 7-eleven butik, Thea och massa folk som sprang runt med clown-näsor...

Ja, det är nog allt jag minns egentligen. Vaknade upp med en riktig WTF-känsla, haha.

Katt

Good Omens

Tisdag

Äntligen, efter något som känns som en mindre evighet, har jag läst klart "Good Omens" av Terry Pratchett och Neil Gaiman. Att det tog sådan jäkla tid berodde på min ovanliga litterära lathet, inte boken själv.
In fact, boken var otroligt bra (och som alltid, välskriven).



Boken handlar om de sista elva åren innan världens undergång. Eller ja, Snarare händelsen som startade klockan och sedan de sista dagarna elva år senare. Ni fattar.
Man följer en ängel och en demon som fattat tycke för världen, "Dem" (Ett gäng ungar och en hund), bibelns fyra ryttare, häxjägare och arvingen av "The Nice and accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch."

Jag älskade hur boken gav en helt ny syn på världens undergång, ett slut jag helt klart föredrar framför den min fantasi byggt upp för mig sedan barndomen. I vanlig ordning när jag läser Pratchett's böcker så fick jag mig också många goda skratt, både under själva storyn och efterorden från de båda författarna.
Att boken är gammal spelar verkligen ingen roll, den håller helt klart måttet.

Jag läste den i vanlig ordning på engelska, inköpt på Science Fiction Bokhandeln sist jag hade vägarna förbi Stockholm. Där fick jag valet att antingen köpa boken med vitt cover och Crowley på framsidan, eller svart med Aziraphale. Oroa er inte, det är precis samma innehåll. :)
Katt

Godmorgon?

Måndag

Äntligen somnar jag i god tid, bara för att vakna upp hur pigg som helst klockan fyra på morgonen?  What the hell, liksom. Jag verkar aldrig få till det där riktigt, det som andra kallar "dygnsrytm".
Jag verkar göra det fel, haha.

Nåja, nu är klockan kvart i fem och jag myser i min fina "nya" soffa med en kopp vanilj-kaffe. Ska iväg runt halv åtta och göra mindre roliga saker som måste göras, sedan blir det att gå runt lite på stan med Oku, sitta på något mysigt fik och kolla på människor runt omkring.

Det är inget fel på mig, jag fattar bara inte hur ni gör.


Katt

"Take it apart and try again"

Söndag

Jag har spenderat hela morgonen osedvanligt produktivt. Städade vardagsrummet och skrivbordet, fick Oku at städa köket och har slängt ihop ett kontrakt (seriöst, fråga inte -.-)
Varför är jag ovanligt morgonpigg?  Jag gick aldrig och lade mig.

Dagen kommer spenderas framför symaskinen med min granne. Hon har gått igenom sin garderob och samlat ihop allt som hon vill sy om eller göra till något helt annat, vilket blir min uppgift.
Får se om det blir några Före/Efter bilder, måste försöka hitta min kameraladdare som vandrat iväg i någon vrå.

Så mycket prylar, så lite plats...


Katt

To Write Love On Her Arms

Fredag

Idag är det "To write Love On Her Arms"-day.
Så kom igen folk, skriv "LOVE" på armen för att visa att ni bryr er om dem som lider av depression och självskadligt beteende.




Länk till organisationens hemsida HÄR.
Dagens event finns också på Facebook.

I did it, will you?

Katt

Baggy jeans med röda sömmar

Första paret byxor jag någonsin sytt, vilket gick bättre än jag trodde.
Min gamla lärare sa konstant att "Inget är svårare att sy än byxor!" *host* Skjorta*host*
Så jag var inte  den enda som blev förvånad när jag fick till det hyfsat snabbt och utan större problem.

Jag använde svart jeanstyg och röd sytråd som en schysst kontrast. Det fick bli en baggy stil eftersom jag inte är typen som kan vandra runt i stuprörsjeans utan att känna att jag borde ha en "Bred Last" skylt där bak, haha.


(Klicka på bilderna för att se dem större...)

Det blev aldrig av att lägga till bakfickor och öglor till ett skärp, men det dyker nog upp någon natt då jag inte har något bättre för mig.

Katt

Axelväska

Den här väskan av resultatet av ännu en sömnlös natt och personligen tycker jag att jag helt klart kunnat göra mycket bättre och mycket sämre. Ett snabbarbete, helt enkelt.

Jag hade inga mönster (hej, jag är lat och slarvig) utan bestämde mig bara för storlek och mätte sedan upp det på tyget och klippte lite hursom, men det blev ungefär som jag tänkt mig.
Själva axelremmen ser småskum ut för att jag inte orkade stryka och platta den, men vem bryr sig? Bara jag som kommer använda den ändå.


(klicka på bilderna för att göra dem större...)

I min temporära sinnesförvirring fick jag också för mig att en rosett (!) skulle se bra ut på varsin sida, så de syddes dit för hand. Jag verkar ha en viss förkärlek till smådetaljer klockan fyra på morgonen...

Katt

Symaskins"skydd"

Första sy-inlägget at last!
Vad är då bättre att börja med är självaste överdraget till min symaskin?  
Min trogna lilla symaskin som inte kostade mycket och tydligen ska vara värdelös, men som troget tjänat mig genom sömnlösa nätter och kreativa ögonblick.



Överdraget är gjort av en ful gammal kjol som i Sin tur var gjord av en gammal bordsduk. ( En av de skummaste skoluppgifterna jag fick av min gamla lärare i 2008, helt klart.)
Jag hade inte hjärta att slänga bort tyget, så det fick ett nytt syfte, helt enkelt. Tyget som blev över fick bli en ficka på sidan.

Det finns tusentals enkla instruktioner online om hur man gör dessa, men jag var latare än så. Med symaskinen kom ett fult plastigt överdrag som jag helt enkelt klippte isär och använde som mall, skitlätt!

Katt

I solved the mystery!

Onsdag

Jag insåg just att jag inte alls lider av insomnia (sömnlöshet), jag bor bara i helt fel tids-zon!
Skitbra, behöver aldrig oroa mig för jet-lag.

Då var det problemet löst, dags för nästa.

Katt

Party och konsert!

Onsdag

Klockan har passerat midnatt och min feber har äntligen lagt sig någorlunda så att jag orkar uppdatera. 
Precis som jag sa så var Ane's årliga party i lördags och som vanligt ligger man i sängen hela nästa dag och undrar vilka hemska små monster som bor i ditt huvud och slår dig med kastruller och andra obehagliga saker som förekommer under de hemskaste bakfyllorna någonsin. :P
Lyckades inte få upp Oku ur sängen förrän vid sju-tiden, då jag (Jag! The shocker, liksom.) gjorde pannkakor åt oss till frukost/lunch/middag, haha.


Jag var en "catburglar" (inbrottstjuv) som tog namnet bostavligt...


...och Oku föreställde en Nac Mac Feegle. Ni som har läst Terry Pratchett's böcker borde känna till dem väl. ;)
Tog mig nästan en timme för att täcka honom i blå färg, men det var det helt klart värt!



Sedan har vi konserten i Måndags.
Pink's show var helt otrolig, cirkuskonster, action och underbar musik! Fick veta att hon tränade i 8 månader för att lära sig det hon gjorde under konserten.
Något som jag tyckte var skitkul var när hon precis börjat och säger:
" I hope Dave, my Awesome bartender from yesterday at Jekyll's, is here tonight."
Dave är en polare till mig och Oku som vi lärde känna förra året någon gång.
Men i alla fall, Pink var det ja...  Den kvinnan är ju helt underbar! Hon sjunger underbart Live och har skrattar åt sig själv när hon sjunger fel. Energin var underbar hela showen och jag kommer leva på den upplevelsen i flera dagar framöver.

Oh my... Jag säger bara det, om Pink skulle vakna upp en dag och inse att hon vill gifta sig med mig, så är min fästman körd.

Men nu sitter jag här efter allting och har äntligen ingenting nytt inplanerat. Detta betyder förstås att den där förkylningen jag ignorerat och fullkomligt skitit i nu slår till för fulla muggar.
Men det var det värt, helt klart.

Katt

"Tomorrow is just one of those days"

Torsdag

Imorgon blir det fullt upp. Jag har en tidtabell att följa, i stort sett. 
Morgonen kommer väl inte börja så så bra, men den kommer sluta helt super!
10.oo : Banken och andra jobbigare ärenden, men Mike kommer hjälpa mig så det ordnar sig nog. När allt är gjort blir det nog att studsa runt lite, bland annat för att kolla efter en julstjärna till M, haha. I stort sett bara allmän sysselsättning fram till: 
16.oo : T.R.A.C. möts efter R's förfrågan. Självklart betyder det här en jäkla massa kaffe och ännu mer snack, men vi trivs bäst så.
Beroende på hur lång tid vi komer spendera på följande så kanske jag åker hem en sväng och städa upp det sista (om nu inte min kära fotograf känner för det..? *wink wink*) innan jag ska: 
21.oo : Möta upp Ängel på tågstationen, Jippie!!  Åh, jag har saknat henne något galet mycket och det ska verkligen bli skitkul att spendera helgen ihop <3

Nej, förberedelser måste göras för det mindre roliga som händer imorgon, sedan försöka somna någorlunda mänsklig tid.
(Utan er skulle jag aldrig klara av imorgon. Tack <3./Uten dere skulle jeg aldrig klare i morgen. Tusen Takk <3)
Katt

Viktökning.

Torsdag

Läste idag att sömnbrist orsakar viktökning.
Vad bra, då är det alltså därför och inte på grund av all skit jag stoppar i mig, vilken tur! xD
*plockar fram chokladen*


Vad tog den midjan vägen, liksom?

Katt

Katt <3 Tabs

Torsdag

Snön fortsätter falla utanför fönstret och även om den inte fastnar på asfalten så ligger det minsann ett litet lager på gräset och bilarna längs gatan. Det gillar vi.
Vad vi däremot Inte gillar är att jag fick tillbaka min feber igår kväll och nu sitter smått illamående i soffan istället för att följa traditionen och dansa runt bland snöflingor och få konstiga blickar från grannarna.



MEN!
Jag har funnit annat att sysselsätta mig med, förstås, och efter att ha slötittat efter lite syinspiration drunknar jag nu i hemsidor med projekt som Bara Måste Göras. iPod-cases, datorväska, Jackor, mössor, byxor, tröjor, klänningar och kjolar....
Katt♥tabs
Jag verkligen Älskar att sy väskor, förresten. Så mycket faktiskt, att min kära fotograf har fått mig att lova att jag bara ska sy en till mig själv i månaden. Det betyder att jag har designer för de närmaste fyra åren, haha.

Självklart hittade jag också massa roliga mönster till bebis/barnkläder som verkar hyfsat lätta att göra. Hur kommer det sig att alla jag känner med barn befinner sig i Sverige och inte en endaste här i Norge?  Jävla typiskt min tur, haha.

Katt

"Holy Crap, she lives!"

Onsdag

Tro det eller ej, men nu äntligen har jag fått sova ut och varit klarvaken sedan sju imorse. Otroligt, jag vet.
Mitt humör är på topp och utan någon egentlig anledning känner jag mig fan snygg idag.
Började morgonen med att läsa, finns nog inget bättre när det fortfrande är mört och tyst och lugnt utanför fönstret. Efter en glad morgonhälsning via sms från min granne ("IMA MUSHROOM!") så vandrade jag ut genom dörren och in i porten bredvid för att sminka henne till skolfotot hon ska ta idag.
PRODUKTIVITET FTW!

Min feber är äntligen borta, så nu är det bara halsont kvar. (Jag visste att jag skulle bli bättre om jag bara gjorde det väldigt klart för mitt inre att jag Vägrar missa Ane's fest på lördag). Det här fixar vi! 
Inga dagsplaner har jag, jäkla typiskt när jag för en gångs skull känner att jag skulle klara av vad som helst i min väg. Men men, jag får väl istället sitta och dela mitt humör med en inte lika glad och morgonpigg Oku, haha.

Nu: Kaffe!

Katt

Brütal Legend

Tisdag

Holy Crap!
Ni som har ps3 (och förhoppningsvis samma humor som jag) måste gå in på ps-store och ladda ned spelbara demon till Brütal Legend! (Gratis, ofc.)

Grafiken är B som fan, men rena i demon hittar du en hel del originalitet, för att inte tala om störtsköna repliker som i alla fall får Mig att skratta.



Try it out, ffs!


Katt

Någonstans är det fortfarande natt, vafan.

Tisdag

I vanlig ordning har jag fortfarand inte lyckats sova, haha.
Inte för att det gör något, har inga dagsplaner och när jag inser att klockan närmar sig sju på morgonen blir jag stolt över mig själv som är så "morgonpigg" ;)

Natten har annars spenderats framför symaskinen. Jag hittade delarna till skjortan som jag aldrig sydde färdigt i skolan förra året (Är det något jag hatar, så är det fan att sy skjortor,så jävla mycket fipplande..) så den är jag nästan helt färdig med nu, tror jag.

Nu: Käka nudlar och spela tv-spel.

Katt

Om Undertecknad själv.

Jaså, du vill veta mer om Mig?  Eller du kanske bara gick vilse bland alla dot-com’s och punkt-se’s. Det gör inget, jag tycker om dig ändå.

 

Jag heter en jävla massa olika saker, men du kan kalla mig vad du vill. Jag är 21 år gammal och bor i en lägenhet i Oslo med tre husdjur:

Råttorna Annabelle och Lilla Grå, samt min fästman. (Han är i alla fall rumsren.)

 

Hur jag hamnade i Oslo var resultatet av ännu en impulsiv och otroligt ogenomtänkt idé, men olikt många av mina andra påhitt så har det gått rätt hyfsat ändå.

Det var här i Oslo jag snubblade över min kiltbeklädda fotograf, fick sådana där fluffiga fjärilar i magen och förklarade så kärleksfullt jag kunde för honom att nu blir han aldrig av med mig.

Otroligt nog så ville han inte det heller. (Tror hela min goda karma-bank gick åt, men det var det helt klart värt.)

 

Annars är jag som de flesta andra 21 åringar – Jag har alltså ingen aning om vad jag ska göra med mitt liv.

Jag har alldeles för många intressen, vilket resulterar i att nästan ingenting blir gjort. Den mesta av min tid går åt till att spela alldeles för mycket tv-spel, dricka för mycket kaffe (självklart med för mycket socker i), läsa högar med böcker, sy en massa på symaskinen (mest saker som ingen faktiskt behöver), skriva tills fingrarna blöder och  snusa i mängder. Får jag riktigt tråkigt så färgar jag håret.

Javisstja, jag sover i stort sett aldrig heller.

 

I övrigt...
… kan jag inte laga mat om så mitt liv hängde på det.

… är jag rädd för det mesta som har med verkligheten att göra.

… är jag jävligt smart – och ännu bättre på att dölja det.

… ÄLSKAR jag online-comics!

… trivs jag bäst i organiserat kaos.

… gör jag allt för ofta ogenomtänkta beslut.

... är jag en första klassens nörd.

.. Sist men inte minst:  Jag lider inte av galenskap, jag njuter av varje minut.

 

Så ta en stol, sätt dig på golvet och känn dig välkommen till en fullkomligt random blogg skriven av en fullkomligt random person – Mig.

For You, my friend, I raise my hat and take a bow.

 


RSS 2.0