Läkarbesök

Torsdag

Var hos läkaren idag, igen.
Visade sig att jag har magkatarr och troligen haft det väldigt länge. Härligt.... Jag vet att jag får skylla mig själv som inte kollat upp det för längesedan.
Jag tog blodprov också (utan att svimma eller spy, woohoo!) för att se om jag är glutenallergiker. Det vore ju förjävla typiskt, liksom.

MEN! Jag hade det bra ändå. Gisela slutade tidigt och mötte mig hos läkaren, sen fikade vi med Ane och snackade rent allmänt om människors dumhet, sex och annat skoj.
Min korsett hade kommit till postkontoret, så jag hämtade upp den innan jag åkte hem.Den passar perfekt!

Nu ska jag ta det lugnt hemma, gossa med råttorna och bara ta hand om mig själv.

Katt

My superpower!

Måndag

Jag har en hemlig superkraft.
Det är nämligen så att jag är sjukt bra på att skriva "Jag är rätt person för er"-texter som man skickar med när man söker jobb.
Min kryptonit är bara att jag inte kan göra det förrän efter klockan två på morgonen och jag kan bara skriva dem för andra, inte mig själv.

Men det är lugnt, eller?

Katt

Friday night tea..

Fredag

Efter att jag sprungit runt hela veckan och nu imorse vaknade med ett ryck insåg jag att... Jag har faktiskt absolut inga planer för idag. Det är otroligt hur underbart det kan vara ibland.

Har mest latat mig i soffan med datorn och frossat kakor. Oku lagar middag just nu, stekta nudlar med kött, nom nom.
Kvällen kommer även den spenderas i soffan gosandes med mina älsklingar, lite godis och någon schysst film.
Kunde varit värre, right?

Katt

Det ordnar sig alltid.

Torsdag

I vanlig ordning är det bloggen som får lida när saker blir lite för komplicerade i verkligheten.
En stor tyngd lyftes från mina axlar idag och jag vågar nu planera lite mer i förväg, som min födelsedag till exempel.

Annars verkar alla möjlliga ting flyga i min väg, och min vana trogen att tacka ja till så många upplevelser jag kan,resulterar i att jag gör just det - Upplever nya saker.
Ett oväntat telefonsamtal idag visade sig innehålla en biljett till öppningen av en konstutställning klockan tre idag där till och med drottningen kommer infinna sig, till exempel.

Köpte en ny underbust/waspie på ebay igår, fick idag mejl om att den redan skickats min väg. Härligt!Nej, nu ska jag börja röra mig mot bussen, med en känsla av att för en gångs skull ordnar sig allt till slut.

Katt

Dreaded tuesday.

Tisdag

When You wake up to a day like today,
with a heavy feeling in your chest,
is there anything you can really say,
more than "take the punch and give it your best"?


Katt

Gamenight

Lördag

Spelkväll #4 ikväll. Lägenheten är städad, chips och dricka införskaffat och högarna med spel står redo.
Nu kör vi!

Katt

Lexikon

Torsdag

Att uppdatera sitt cv på norska är inte det lättaste, men det är då man faktiskt får användning av ordböcker som annars ligger och skräpar.
I mitt fall har jag bara en i norsk-engelsk, men det är ändå tanken som räknas, haha.

Ta en sväng till IKEA och handla idag kanske?

Katt

syplaner

Tisdag

Huvudvärk hela dagen, inte helt konstigt kanske när jag bara fick någon timmes sömn måndag-tisdag.
Så det blev en hemma-dag idag, fast helt oproduktiv har jag inte varit.
Blev lite tv-spelande, som jag fick ge upp efter någon timme för att jag trodde mitt huvud skulle sprängas. Det ersattes av att surfa runt på norska hemsidor och hitta information för att Oku ska kunna skaffa körkort (Han hade körkort i Californien, me förnyade det aldrig när han flyttade hit), sedan kollade vi på film och resten av kvällen har jag suttit och försökt få inspiration på de tusentals hemsidor med babykläder.

Kom ju på att det inte är långt kvar till Leah ska döpas och jag kommer sy dop-presenterna till henne själv. Även små bebisar ska väl få se lite originella ut, haha.
Nu äntligen hittade jag något som jag tror kommer bli superfint, så det blir att dra till tygaffären imorgon, woohoo! Jag älskar att gå runt bland alla tyger och trådar, kan spendera flera timmar där om jag inte har någon med mig.

Det är otroligt hur tiden kan gå så otroligt långsamt och galet snabbt på samma gång.

Katt

Hej sömnproblem.

Tisdag

Hej, sömnproblem. Dig har jag inte saknat, men ändå står du här och jävlas med mig klockan halv fem på morgonen. Oku ligger i sängen och snarkar, mina ögon gör ont av trötthet, men allt jag kan tänka på är allt jävla pappersarbete jag försökt gömma i en mörk vrå i bakhuvudet.
Det gick ju jävligt bra... Nej.
Mensvärk har jag också, så det skriker om det.
Nåja, vad är väl en god natts sömn...

Ändå är jag nog effektivast när jag mår såhär uselt. Jag blir enkelt jävligt desperat om att få all skit ur världen.
Fixa nummer till Lånekassan - Check!
Fixa nummer till vad det nu är jag måste ringa för att få psykolog - Check!
Mejla min handledare - Check!
Memorera nästa läkartid - Check!
Kontakta tandläkare - ...Suck.

Att vara vuxen är otroligt överskattat.

Katt

varma vindar

Tisdag

För en timme och femton minuter var det måndag och "bara" -7 grader ute. Detta firades med att låta jackan ligga kvar i hallen och istället studsa runt på stan i en extra tjock tröja.
Fikade med Thea på Sør, gick sedan till en butik som bara säljer organiska (? Ett av alla ord som jag upprepat så många gånger i huvudet att jag till slut inte vet om det är rätt eller fel. Precis som "vest", ett ord som konfunderat mig sedan jag var 14) matvaror och andra ting. Inhandlade en menskopp, värd att prova tycker jag.
Köpte ett månadskort också, nu när jag äntligen har råd, bara för att upptäcka att de förvandlats till skumma blippande plastsaker, som den jag lånade av morsan i Sthlm.
Kvällen avslutades med middag och en öl hemma hos Thea och hennes man.
(att busstiderna ändrats så det tog mig över en timme att komma hem därifrån är smådetaljer.)

Att jag egentligen skulle till Posten och klaga på att de lyckats blanda ihop avsändare och mottagare med ett brev som skulle till brorsan, samt byta ut en trasig dvd på Playcom, det spelar ingen roll. Det kan jag göra imorgon istället.

Annars har jag bara haft en intens lust att dansa omkring hela dagen.

Katt

Sociala saker är till för andra.

Onsdag

Har läkartid imorgon, är nervös som fan. Blodprov ska tas också, jag hatar nålar...
Men om jag har bedömt min läkare rätt så kanske jag får den hjälp jag behöver. Jag har bestämt mig, det är dags att gå vidare nu.

Det är så satans kallt ute, jag kom hem för 45 minuter sedan och det är inte förrän nu jag börjar få tillbaka känseln i mina tår, trots nya vinterskor.

Nåja, imorgon är inte bara jobbig. Jag ska också träffa tjejerna och hålla Ane sällskap när hon tatuerar sig. Funderar på försöka ta modet till mig att snacka med någon om mina nästa tatueringsprojekt. Så jäkla svårt att prata med nytt folk ibland, och just nu är en sådan period.

Från och med imorgon ska jag vara hundvakt till en Yorkshire-terrier och en silky-terrier också! De är så otroligt mysiga och glada av sig så det blir bara roligt. Ägarna åker till Amsterdam imorgon och kommer hem igen på måndag.

Nu ska jag hämta mitt täcke och krypa ihop framför den öppna spisen, den här kylan tar kål på mig.

Katt

Mycket mindre hår.

Tisdag


Nytt år - Mycket mindre hår.
(bara luggen kvar, jag fortsätter i min illusion om att mitt huvud ser mindre ut som en fotboll då)

Katt

RSS 2.0