The Book Of tomorrow

Måndag

Läste i helgen "The Book Of Tomorrow" av Cecelia Ahern (och ja, det är samma författare som skrev "P.S I Love You").Den handlar om Tamara, en tjej som levt ett tonårsliv i lyx fram tills den dagen hennes far tar livet av sig. Det visar sig att han haft skulder upp över öronen och Tamara och hennes mamma förlorar allt. De får flytta in till släktingar som bor på landet där det varken finns bussar, klädbutiker eller internetcaféer. Att ingen förutom Tamara verkar inse att något är väldigt fel med hennes mamma gör inte saken bättre.
En dag kommer ett resande bibliotek till hennes dörr och Tamara har plötsligt en bok i hennes ägo som kommer vända hela hennes liv upp och ner ännu en gång.
"A mezmerising story about how tomorrow can change what happens today"


Boken hade en ganska seg början, med mycket bakgrundsmaterial som du undrar över varför du nödvändigtvis måste veta, men det ändrar sig längre fram. Innan du vet ordet av så har du sugts med i en spindelnätshärva och teorierna flyger runt i huvudet om vad som egentligen pågår.
Och slutet... Det är fantastiskt.

Jag har alltid älskat hur Cecelia Ahern blandar in en liten bit magi i en annans realistisk vardag i sina böcker, det visar att mirakel kan ske och att ingenting är omöjligt, så länge man aldrig ger upp.

Kort sagt så var boken väldigt bra, men Min personliga favorit av författarens böcker är otvivelaktigt "A Place Called Here".

Katt

Kommentarer
Ditt namn: Thilda

Sjukt cool design:)

2009-12-08 @ 16:21:21
URL: http://ttthilda.blogg.se/

Skriv en rad eller tre:

Namn:
Lägg mig på minnet?

E-postadress: (vår hemlis)

URL/Bloggadress:
Vad tänker du på?:

<> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <> <>
Trackback
RSS 2.0